Wednesday, October 21, 2015

کوفته تبریزی اصل








ﮐﻮﻓﺘﻪ ﺗﺒﺮﯾﺰﯼ اصل l

مواد لازم:: برای دو عدد کوفته
لپه  150 گرم
برنج  75 گرم
گوشت گوساله و گوسفندی مخلوط کم چرب  300 گرم
تره ی خرد شده ریز  2 قاشق غذاخوری
مرزه ی خشک  1 قاشق مرباخوری
زرد چوبه و ادویه  1قاشق مرباخوری
تخم مرغ کوچک  1 عدد
پیاز کوچک  1 عدد
آرد  2 قاشق غذاخوری
نمک  به میزان لازم
...مواد سس یا آب کوفته
آرد  1 قاشق غذاخوری
روغن  1 قاشق غذاخوری
پیاز داغ  2 قاشق غذاخوری
نمک  به میزان لازم
زردچوبه و ادویه  از هرکدام 1/2 قاشق غذاخوری
زرشک  1 قاشق غذاخوری
رب  3 قاشق غذاخوری
آلو (درصورت تمایل)  5 تا 6 عدد
آب  7 تا 8 لیوان
..مواد داخل کوفته:
تخم مرغ پخته  2 عدد
پیاز داغ  1 قاشق غذاخوری پر
آلو  5 تا 6 عدد
زرشک  1 قاشق غذاخوری
گردو خرد شده  1 قاشق غذاخوری  


                                  



ﻃﺮﺯتهیه/// 
برنج و لپه رو  که از شب قبل خیسوندیم ،میپزیم و آبکش میکنیم به طوری که آب اونها کاملا کشیده بشه و خشک باشن.. در این مرحله می تونیم برنج و لپه رو داخل دستگاه غذاساز بریزیم و کاملا له کنیم .
در مرحله ی بعد،همه ی مواد کوفته رو در ظرفی بزرگ ریخته و با گوشت کوب خوب میکوبیم..ضربه ها باید کوبنده باشه..البته بعضی ها کل مواد کوفته رو داخل غذا ساز میریزند..ولی به نظر من با کوبیدن بافت بهتری داره
در این مرحله سس یا آب کوفته رو آماده می کنیم ..به این صورت که آرد و در روغن تفت میدیم ..فقط کمی که بوی خامیش گرفته بشه.. سپس ادویه نمک و رب رو هم به همراه پیاز داغ اضافه می کنیم..وکمی مواد رو با هم تفت میدیم و آب رو میریزم و در قابلمه رو میذاریم تا به جوش 
بیاد.

                         


. زمانی که آب کوفته جوشید ، حرارت زیر قابلمه رو کم می کنیم .. در این مرحله مواد کوفته رو که خیلی خوب کوبوندیم و ورز دادیم رو به دو قسمت تقسیم می کنیم ..اینجا به یه کاسه ی متوسط نیاز داریم تا مواد هریک از کوفته ها رو توش بذاریم و وسطش رو گود می کنیم و از مواد داخل کوفته داخلش میذاریم و خیلی آروم شروع به بستن کوفته می کنیم
کوفته رو از کاسه برداشته و داخل دستمون گرد می کنیم و داخل آب کوفته میندازیم 



نکته ی مهم در این مرحله اینه که باید حرارت کم باشه و آب کوفته خیلی ریز بجوشه تا کوفته وا نره...ودر قابلمه هم باید نیمه باز باشه..این دونکته از مهمترین نکته ها در تهیه ی کوفته هست...





No comments:

Post a Comment